Spremenjen urnik treningov

21. januar 2014
Dragi Ekstremovci!

Sporočamo vam spremenjene urnike treningov, ki veljajo od feb.-maj 2014:

Suhi trening:
ponedeljek in četrtek: od 17:00-18...


» Preberi več
Sezona paintballa je v polne ...

9. april 2013
Končno nam lepo vreme omogoča, da smo se lahko začeli rekreirati v naravi. Tudi to zimo smo bili pridni in za vas spremenili infrastrukturo poligona in ga prilagodili za še bolj pestro igr...

» Preberi več
 

 
Izposoja paintball opreme!
Tukaj najdete odgovore na vprašanja, ki se najpogosteje pojavljajo pred obiskom našega društva:

V našem društvu imamo 20 kompletov paintball opreme.  Kakšno opremo imamo, si lahko ogledate pod povezavo OPREMA.

Če želite organizirati športni dan, druženje s prijatelji, prijateljsko tekmovanje v paintballu ali samo preživeti aktiven popoldan, ste pri nas na pravem mestu.

V preteklih letih našega delovanja smo gostili večje in manjše skupine iz osnovnih in srednjih šol, podjetij, ustanov ali samo znancev, ki so se zbrali in preživeli nekaj športnih ur ob igranju paintball-a.

Ob obisku pri nas boste v kompletu, ki si ga boste izbrali, dobili vse kar potrebujete za igro paintball:

- marker
- zaščitno masko
- zaščitno obleko
-ščitnike za dekleta
- izbrano število kroglic
-dimne in barvne granate

Za primerno obutev, prilagojeno za gibanje po gozdnih tleh, morate poskrbeti sami.

POGOSTA VPRAŠANJA:

Kdaj je najbolje rezervirati termin za obisk pri našem društvu?

Prej ko boste rezervirali željen termin, večja je možnost, da bo le-ta prost. Vsekakor pa poskusite rezervirati termin vsaj 1 teden pred željenim datumom obiska. Seveda lahko pokličete tudi dan prej, morda pa boste imeli srečo in boste ujeli prost termin.

Koliko moram biti star, da lahko igram paintball pri vašem društvu?

Starostna meja je 15 let z dovoljenjem staršev.  To pomeni, da je lahko igralec star najmanj 15 let, poleg tega pa mora imeti podpisano izjavo staršev, da so le ti seznanjeni z obiskom otroka pri našem društvu. Mladoletna oseba lahko tudi igra, če jo spremlja zakoniti zastopnik ali odgovorna polnoletna oseba.
Pridržujemo si tudi pravico, da pokličemo starše mladoletne osebe in jih vprašamo, če so seznanjeni z namerami svojega otroka.

Ali je paintball varen šport?
Ob upoštevanju vseh varnostnih pravil in ukrepov je paintball eden najvarnejših športov nasploh. Ker pri paintball-u ni fizičnega stika med dvema igralcema, ne more priti do poškodb zaradi medsebojnega stika. Za varnost oči in obraza skrbi zaščitna maska, ki obvaruje igralca pred zadetki kroglic v predel obraza. Zadetek kroglice igralca ne more poškodovati, tudi če je bil zadet iz bližine.

Vsi markerji so namreč umerjeni na največjo dovoljeno hitrost izstreljene kroglice, ki je 300 fps - 80m/s. Sila zadetka kroglice s to hitrostjo ne more poškodovati človeka. Vse kar se lahko zgodi je manjša modrica na mestu zadetka.

Kako poteka obisk pri vašem društvu?
Ob prihodu vam inštruktor razdeli zaščitne obleke in maske, ter vam razloži vse pomembne varnostne ukrepe in pravila za varno rokovanje z markerjem. Seznani vas tudi z vsemi varnostnimi ukrepi in osnovnimi pravili igre.

Med samo igro je na poligonu ves čas prisoten inštruktor in spremlja igro z namenom,  da se upoštevajo vsa varnostna pravila in skrbi za regularen potek igre.

Kako dolgo traja obisk in koliko iger lahko zaigramo?
Obisk sam ni časovno omejen. Traja dokler vsi igralci ne potrošijo paintball kroglic ali če se predhodno dogovorimo drugače.
Kako dolgo pa traja sam obisk ali posamezna igra pa je odvisno od igralcev samih in od števila kroglic, ki so jih vzeli v paketu.
Ponavadi en obisk traja od 1-3 ure, odvisno seveda od prej omenjenih dejavnikov.

Ali zadetek kroglice boli?
Zadetek paintball kroglice je lahko rahlo boleč, odvisno tudi od mesta kamor je bil igralec zadet. Bolečino ob zadetku lahko primerjate z bolečino ob udarcu v rob mize. Tudi modrica se lahko pojavi na mestu zadetka.
Že veliko deklet je pri nas igralo paintball in zagotovimo lahko, da nobena od njih ni jokala zaradi zadetka kroglice ;-)

Ali lahko prinesem svoj marker ali kroglice in igram z drugimi obiskovalci?
Ne! Pod naši okriljem lahko igrate samo z našo opremo in kroglicami. To pa iz razloga, ker je naša oprema redno servisirana in umerjena, tako da našim obiskovalcem zagotovimo varno in prijetno igro. Le to pa za opremo, ki je ne poznamo in je ne servisiramo ne moremo jamčiti.

Koliko igralcev lahko igra naenkrat?
Kot rečeno imamo v našem društvu 20 kompletov opreme. Vendar nam velikost poligona ne dopušča, da bi naenkrat igralo 20 igralcev. Poleg tega inštruktorji ne bi mogli nadzorovati igralcev med igro.
Tako priporočamo, da je maksimalno število igralcev naenkrat na poligonu 16 - torej, da se oblikujejo dve ekipi s po 8 igralcev. Če je igralcev več, oblikujemo več manjših ekip, ki se izmenjujejo med igrami.

Ali so paintball kroglice strupene?
Ne. Paintball kroglice in njihovo barvno polnilo so povsem neškodljive za zdravje ljudi in živali in ne obremenjujejo okolja. Polnilo je narejeno iz želatine, ki je obarvana in ne vsebuje nobenih strupenih snovi. Lupina kroglice in polnilo se v naravi povsem razgradi že po nekajkratnem deževju.
Kroglica bi se lahko načeloma tudi zaužila, vendar ima zelo neprijeten, grenak okus.

Ali izvajate paintball v vsakem vremenu?
Markerji so občutljivi na visoko vlažnost oziroma vremenske vpive (dež, sneg). Poleg tega se v slabih vremenskih razmerah hitreje pojavi rosenje stekla na zaščitnih maskah. Posledica tega je, da igralci kljub opozorilom snemajo maske iz glave med igro. Ker je to strogo prepovedano v slabih vremenskih razmerah zaradi prej opisanih dejavnikov ne izvajamo izposoje paintball opreme.
Če se pripravlja slabo vreme, se pred dogovorjenim terminom skupaj dogovorimo o izvedbi ali odpovedi obiska pri nas.

Kakšno opremo nam posodite vi, kakšno moram prinesti sam?
Mi vam zagotovimoosnovno igralno in zaščitno opremo:
- marker
- zaščitno masko
- zaščitno obleko

Sami pa morate poskrbeti za obutev, primerno za gibanje v gozdu. Po želji lahko imajo igralci na glavi tudi ''šilt'' kape, da si ne obarvajo las med igro.

Ali lahko paintball igrajo tudi dekleta?
Seveda so dobrodošla tudi dekleta. Obiskalo nas je že zelo veliko deklet, ki so pokazale, da tudi one obvladajo taktiko in smisel za igro.
Priporočljivo je, da nas pri rezervaciji termina obvestite, če bodo z vami igrala tudi dekleta. V tem primeru bomo prinesli tudi ščitnike za prsa, ki so priporočljiva oprema za dekleta, ko igrajo paintball.

Kako izperem barvo paintball kroglice iz mojh oblačil in las?

Brez skrbi, barva je popolnoma vodotopna in jo enostavno odstranite z pranjem že z mrzlo vodo. Barva ne bo pustila sledi na vaših oblačilih ali obutvi.

Paintball mi je zelo všeč! Kje si lahko kupim opremo?
Vso paintball opremo (rekreativno ali tekmovalno) si lahko kupite v trgovini v Mariboru na Tyrševi ulici 14. Vso ponudbo si lahko tudi ogledate na spletnem naslovu: www.paintball-trgovina.com.

Tam boste dobili tudi dodatne informacije o opremi, izposoji opreme in sami igri paintball.


 


 


Domov | Paintball | Izposoja opreme | Oprema | Lokacija | Cenik | Kontakt | Galerija | Povezave

Copyright © 2008 Paintball Ekstrem - Vse pravice pridržane | Produkcija: Specto.si